Rouw en trauma


Iedere geblokkeerde emotie zie en behandel ik als een trauma.  Omdat de emotie geblokkeerd is, wordt zij als extra belasting meegedragen door de cliënt, waardoor andere problematiek ook moeilijker kan helen. Ik behandel al jarenlang trauma's met breed uiteenlopende thema's met goed resultaat:
ongevallen in verkeer en door brand, zware stervensprocessen van dierbaren, gepest zijn, verwaarloosd zijn in de jeugd, mishandeling, gestalkt zijn, zware bevallingen, operaties echtscheidingen en ruzies, moeilijke relaties met ouders etc.
 
EMDR-methode

In de EMDR (eye Moverment Desensitation Reprocessing) werken we met een traumabeeld.  Als ik bv. vroeger gepest ben, heb ik hier verschillende herinneringen aan. Ik kies die herinnering, die mij nu nog het meest raakt . Uit deze herinnering, die ik als het ware als een filmp in mijn hoofd  zie, kies ik nu weer dat  beeld in de filmp, dat mij nu het meest raakt. Dit noemen we het traumabeeld.  
 
Tijdens de EMDR-sessie komt het er in grote lijnen op neer, dat u zich steeds concentreert op alles wat er bij u opkomt bij het traumabeeld. Ik vraag  u er steeds naar na ongeveer een minuut. Op deze manier kun u de emoties van deze gebeurtenis heel veilig in kleine porties verwerken.
 
Cliënten ervaren dat zó: “Heb je dit eenmaal gedaan en de emotie verwerkt, dan merk je dat je geen emotionele lading meer meedraagt over dit onderwerp. Het “doet je niet meer zoveel” . Met dierbaren blijf je liefde voelen, maar de zware last van het verdriet is er niet meer.” EMDR behandeling blijkt erg  effectief.
 
Aanmelden

Door op onderstaande button te klikken kunt u zich aanmelden voor                  mijn praktijk.             
                     
Contact


Let op: 
Een (nieuwe) afspraak maken kan alleen via het telefonisch spreekuur          17:00-18:00 tel: 06 - 24409619

Een afspraak geldig afzeggen kan alleen tijdens het tel. spreekuur of  via app
dus niet via mail, Karify of anderszins!

Verzoek: wilt u zo snel mogelijk afzeggen  i.v.m. andere cliënten,
die graag willen afspreken? 
 

Clientenwaardering

Cliënten waarderen mij zo:


                        op